Första Besöket

Första besöket

Inför din brasilianska vaxning Som allt annat man ska göra första gången så känns det nervöst och pirrigt innan. Tankar om hur det går till, hur ont det gör och hur lång tid det tar är frågor som kommer per automatik.

Vi vill att du ska känna dig trygg och omhändertagen på Styling by Brazil och vi är professionella, svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar när du besöker oss. Vi tar hänsyn till att det är din första gång och vi besvarar din frågor och går efter dina önskemål.

Hur fungerar det med den intima vaxningen?

Med en träpinne läggs ett lagom varmt vax medhårs på huden . När vaxet svalnat tar man tag i vaxet och drar bort det. Smärtan försvinner snabbt och du kommer bli förvånad över hur lent det har blivit på området upp dig i onödan.  

Hur är det med hygien?

Hygien och brasiliansk vaxning går hand i hand. Därför lägger vi stor vikt i att vi på Styling by Brazil ska vara så rena och hygieniska som möjligt. Inför varje behandling görs rummen i ordning och vår arbetsplats görs rent.

Skyddspappret på våra sängar byts ut och vi städar av behövliga områden. Vi använder oss av engångshandskar och engångsspatlar. Våra pincetter byts ut och steriliseras efter varje kund.

De arbetskläder vi bär är vita blåa eller gråa för att lätt upptäcka om kläderna har blivit smutsiga så att dessa kan bytas ut. Allt för att din brasilianska vaxning ska vara hygienisk.

Hur känns det efter vaxningen?

Om du tidigare rakat dig är dina hårstrån tjockare än vanligt och för att inte missleda dig vill vi säga som det är: det gör ont första gången du vaxar dig. Eftersom dina hårsäckar inte är vana vid vaxning kan du känna dig öm och vara röd över det vaxade området ett par dagar efteråt.

Smärtan är men den lena känslan är övertagande vilket gör att du lätt glömmer hur det kändes och du kan inte längre vara utan en vaxad kropp.

För att uppnå bästa resultat vid din brasilianska vaxning är det viktigt att längden på det hår du vill vaxa är mellan 5-10 mm långt, dvs. minst 10-14 dagars utväxt efter rakning (3-4 veckor efter din senaste brasilianska vaxning.) Då håret har 3 olika faser betyder det att du vid ditt första vaxnings tillfälle hamnar mitt i alla växt faser.

Det medför att några strån kommer att fortsätta växa eftersom de inte nått till ytan ännu. Dessa strån är få och kommer att följa med vid nästa tillfälle du gör brasiliansk vaxning. Vårt mål är ett så hårfritt resultat som möjligt.

När vi utfört en brasiliansk vaxning tittar vi i vår förstoringslampa och avlägsnar de hår som eventuellt finns kvar.

Regelbunden brasiliansk vaxning medför  tunnare strån och glesare utväxt av håret. Detta medför betydligt mindre smärta än din första brasilianska vaxning.

Vi rekommenderar att du vaxar dig var 4-5:e vecka. Då optimeras det hårfria resultatet med minimal smärta vid vaxningen.

Väntar du längre hinner håren rota sig och smärtan kommer att liknas vid din första brasilianska vaxning. Det är helt naturligt att känna sig nervös eller obekväm när du ska göra din brasilianska vaxning.

Men vi är här för dig och kommer att ta hand om dig. Du kommer att märka så fort du klivit in i behandlingsrummet med våra duktiga hudterapeuter att ett lugn och behag tar över.