Under Graviditet

Under graviditet

Det finns inga hinder för en brasiliansk vaxning om du är gravid. Det kan ge en ökad rodnad som kan hålla i sig någon dag längre. Risken att få blåmärken är också större för gravida. Detta är inte på något sätt farligt. Anledningen är att din kropp bär på mer blod än vanligt. Vi gör självklart allt för att detta inte skall hända.

Att vaxa sig när man är gravid är vanligt och många som väljer att göra det då det kan vara svårare att komma åt och se själv. Du kan uppleva att det blir fler synliga hårstrån under tiden du är gravid. Dessa hår beror på de hormoner som finns i kroppen under din graviditet och är vanligtvis något som går tillbaka, det är mycket individuellt.

När du är gravid så har du mycket blod i kroppen och även tunnare hud där du har blivit större. Med de kan du få en ökad rodnad och känna dig mer känslig under och även efter din behandling. Du har även lättare att få blåmärken, men det gör vi allt för att undvika genom att vaxa små partier åt gången. Pudret som du applicerar efter behandling hjälper till att lugna rodnad samt kyler ner det vaxade området. så går det hur bra som helst.

Kan man vaxa sig när man är gravid eller när man har mens?

Det går alldeles utmärkt att vaxa sig när man är gravid eller har mens. Skillnaden är bara att kroppen ofta är känsligare mot smärta när den är i en hormonell process och är man gravid kan man uppleva en ökad rodnad efter vaxningen, men det är helt ofarligt.