Brasiliansk Vaxning Experter på Brasiliansk vaxning i Stockholm

erfarenhet AV Brasiliansk Vaxning sedan 2003

Vaxning är ett säkert och skonsamt sätt för hårborttagning. Fördelarna är många i jämförelse med rakning, hårborttagningsmedel , och helt ekologiskt. Vi utför alla typer av vaxningar för både kvinnor och män, se vår bokningslista för olika behandlingar. Du är också välkommen att ringa om du inte hittar just den typ av vaxning du behöver. Vi är här för att göra din upplevelse så behaglig som möjligt.

Läs noga igenom vad du bör tänka på innan du besöker oss

Hur länge håller det?
Till skillnad mot rakning så får man ett hårfritt resultat som varar mellan 2-4 veckor beroende på vad du har för hårväxt och hur länge du väntade på utväxt innan vaxning. Hårstrået förfinas varje gång du vaxar, risken för inväxta hår och inflammationer minskas och du slipper obehaglig stubb som kliar. En fräschare känsla som räcker längre helt enkelt.

Hur går det till?
Vi använder ett så kallat varm vax som hettas upp för att lätt kunna bredas ut över huden. När vaxet stelnar bildas en tjock vaxhinna och när denna rycks bort följer hårstråna med.

Huden behandlas efter vaxningen med en mjukgörande olja samtidigt som eventuella vaxrester och hårstrån tas bort. Vi använder oss av produkten Doughy Gold Wax vilket innehåller Arganolja och paraffin som är skonsamma för huden. För bästa resultat använder vi varken  ej pappers- eller tygremsor vid brasiliansk vaxning.

Vad är en Brasiliank vaxning?
Brasiliansk vaxning innebär att man med hjälp av vax tar bort allt eller större delar av sitt könshår. Du bestämmer själv hur du vill ha det. Denna behandling har blivit mycket populär och idag är det en av de behandlingar vi utför mest.

Gör det ont?
Första gången du gör en vaxning kan det upplevas mer smärtsamt. Detta är på grund av att håren är grova och att de sitter hårt i hårsäckarna. Huden domnar dock bort redan efter första ”rycket” vilket skapar en känsla av bedövning. Om du regelbundet gör en vaxning blir håren tunnare och de kommer inte att sitta lika hårt i hårsäckarna, vilket betyder att det upplevs mindre smärtsamt än första gången.

Om du sedan låter vaxa dig regelbundet var 4-5:e vecka tröttas hårsäckarna ut mer och behandlingen blir med tiden så gott som smärtfri.

Vaxning kvinnor
Vi på Styling by Brazil siktar på att du ska gå härifrån nöjd och hårfri. Har du fått ett oönskat resultat vid din brasilianska vaxning vill vi åtgärda detta. Alla oönskade reaktioner, litet som stort, vill vi förebygga och hjälpa dig att ta hand om och förstå. Vi uppskattar därför att du kontaktar oss. Ring eller maila oss så hjälper vi dig.

Vaxning män
Män är självklart välkomna till oss för vaxning. Vanligast är att man vill vaxa överkroppen och om du aldrig gjort vaxning förut svarar vi gärna på frågor innan så du känner dig lugn inför behandlingen.

       Inför Brasiliank vaxning
Vad som är viktigt att tänka på innan du besöka oss.


Att känna viss nervositet inför sin första brasilianska vaxning är vanligt men hos oss kan du känna dig helt bekväm. Vi tar god hand om dig, är erfarna och förstår din utsatta situation.

Vi arbetar dagligen med vaxning och detta tillhör vår vardag. Det finns dock lite du bör tänka på både innan och efter din behandling så läs noga igenom våra rekommendationer så att du skall få en så bra upplevelse som möjligt. Du är givetvis också välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

  • * Hårstråna måste vara minst ca 7-mm långa.
    Raka eller klipp inte håret innan du besöker oss, vi hjälper dig.
    *Duscha eller tvätta området innan för bästa hygien.
    Smörj inte in området med bodylotion före vaxning, eftersom det gör att vaxet inte fäster lika bra på hårstråna.
    Prata med din hudterapeut innan om du har sår, sprickor eller blåsor på huden.

*Har du problem med inflammerade hårsäckar rekommenderar vi regelbunden behandling av någon foliserum produkt, mjukgörande kroppslotion eller babysalva som innehåller zink för läkande effekt.
*Om du har synligt eksem eller utslag i underlivet så kontakta oss gärna för en konsultation innan du bokar din vaxning.
Vi rekommenderar att skrubba gärna huden 1 vecka innan för att avlägsna döda hudceller och för att få upp inåtvända hårstrån från huden.

Efter vaxning

Vi vill att du ska känna dig trygg och omhändertagen på Styling by Brazil, därför svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar när du besöker oss. Vi är professionella och tar hänsyn till att det är din första gång, är alltid extra försiktiga med dig som ny kund och ser till att din upplevelse blir så smärtfri som möjligt.

Att tänka på efter din behandling:

Hårsäckarna är öppna och huden är extra känslig för smuts och bakterier direkt efter din behandling så var noga med hygien.

Du bör undvika sol och bad inom de närmaste 24 timmarna. Framför allt poolbad pga klor!
Smörj ej det behandlade området med hudkrämer som innehåller alkohol.

Om du rör dig utomhus bör du använda solskyddsfaktor SPF 30 eller högre på det behandlade området.
Raka dig inte mellan vaxningarna! Rakning gör dina hårstrån tjockare och det gör onödigt ont när du ska vaxa dig nästa gång.

Sexuellt umgänge går bra men den dagen du vaxar dig kan det vara bra att vänta några timmar innan då porerna är öppna och det kan finnas ökad risk för infektion.

styling by BrazilKontakta oss

Topp frisörer i Stockholm

100% Nöjd-kund Garanti

Vi vill att du ska känna dig trygg och omhändertagen på Styling by Brazil och vi är professionella, svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar när du besöker oss.
Vi tar hänsyn till att det är din första gång och är alltid extra försiktiga med dig som ny kund och ser till att din upplevelse blir så smärtfri som möjligt.

RekommendationerStyling by brazil